Θεραπείες για τη μυκητίαση: Πώς να τη θεραπεύσετε φυσικά


Οι φυσικές θεραπείες για τη μυκητίαση είναι μια πολύ υγιεινή και φθηνή επιλογή για ν’ αντιμετωπίσετε τη μυκητίαση γενικά. Προτού δαπανήσετε πολλά χρήματα σε κρέμες και άλλες ακριβές θεραπείες, μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ορισμένες θεραπείες για τη μυκητίαση με φυσικά συστατικά. Η μυκητίαση είναι μια συνεχής απειλή για το δέρμα επειδή μπορεί να κολλήσει εύκολα σε υγρά σημεία. Οι πισίνες και τα μπάνια είναι τα πιο συχνά μέρη στα οποία δημιουργούνται και αναπτύσσονται μύκητες.

Παρότι μπορούν να προληφθούν με τη διατήρηση καλής υγιεινής, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μόλυνσης. Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ καλές φυσικές θεραπείες για τη μυκητίαση τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι για να την εξαφανίσετε πλήρως.

Πώς επηρεάζει η μυκητίαση το δέρμα σας;
Οι μύκητες φυτρώνουν κυρίως στους ιστούς που είναι πλούσιοι σε κερατίνη. Εξαιτίας αυτού, το δέρμα είναι ένα καλό μέρος για να εξαπλωθούν.

Ο πιο συχνός είναι η λειχήνα, η οποία ξεκινά με άσπρα σημάδια, προκαλώντας αίσθημα καύσου και κνησμό. Επιπλέον, σκληραίνει η πλάκα του νυχιού και μπορεί να υπάρξει ακόμη και αποκόλληση. Επίσης, δημιουργούνται σχισίματα στο δέρμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για ν’ αποτρέψετε και να θεραπεύσετε τη μυκητίαση.

5 φυσικές θεραπείες για τη μυκητίαση
Στα πρώιμα στάδια, η μυκητίαση μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με φυσικές θεραπείες. Ορισμένες από αυτές είναι:

Θεραπείες για τη μυκητίαση #1: Δενδρολίβανο, λεμόνι και σκόρδο

Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά αυτής της θεραπείας έχουν ισχυρές αντισηπτικές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Το δενδρολίβανο έχει διάφορες αντιμυκητιακές ουσίες, σημαντικές για την αντιμετώπιση της μυκητίασης, όπως επίσης και επουλωτικές ιδιότητες για την εξαφάνιση των σημαδιών που ίσως προκληθούν από τον μύκητα στα πόδια.

Εν τω μεταξύ, το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό, αντιμικροβιακό και φυσικό αντισηπτικό σύμφωνα με τη Δρ. Leyla Bayan. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ένα ιδανικό συστατικό στις θεραπείες για τη μυκητίαση.

Τέλος, το λεμόνι δρα ως μυκητοκτόνο. Καθώς είναι εσπεριδοειδές φρούτο, είναι ικανό να εξουδετερώνει ορισμένες μολύνσεις στη ρίζα τους. Βοηθά επίσης, στην εξαφάνιση των οσμών και την ανανέωση του δέρματος.

Συστατικά
2 κούπες νερό (500 ml)
1 λεμόνι
5 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα φύλλα δενδρολίβανου (50 γρ.)
Τι να κάνετε;
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το νερό. Κόψτε το λεμόνι με τη φλούδα του και προσθέστε το στο νερό που βράζει, μαζί με το σκόρδο και τα φύλλα δενδρολίβανου.
Αφότου βράσουν για 10 λεπτά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο.
Αυτό το παρασκεύασμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να καθαρίζετε καθημερινά την επηρεασμένη περιοχή. Με αυτή τη θεραπεία η μυκητίαση θα εξολοθρευτεί σύντομα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ