Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο ακύρωσε συνάντηση με τον Γάλλο υπ. Εξωτερικών για… να πάει για κούρεμα

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ακύρωσε μια συνάντηση αυτήν την εβδομάδα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, για να πάει για… κούρεμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπολσονάρο επικαλέστηκε διαφωνίες στην ατζέντα των συνομιλιών, αν και η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό ακυρώθηκε μόλις μια ώρα πριν. Ο Μπολσονάρο πήγε να κουρευτεί την ίδια στιγμή που είχε προγραμματιστεί το τετ α τετ με τον Λεντριάν, τη Δευτέρα, και μάλιστα το έκανε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

Ούτε το γαλλικό ΥΠΕΞ ούτε το γραφείο του Μπολσονάρο έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν σχετικά.

Ο Λεντριάν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, είπε χθες ότι μεταφέρει ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με το οποίο ζητείται η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ο σεβασμός των περιβαλλοντικών και υγειονομικών κανόνων της ΕΕ και η προστασία του «ευαίσθητου» αγροτικού τομέα.

Τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του εμπορικού μπλοκ της Νότιας Αμερικής Mercosur, εάν ο Μπολσονάρο αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού.

Ο Μπολσονάρο αναμενόταν να βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από τον Λεντριάν για τις περιβαλλοντικές πολιτικές του.

«Σήμερα θα συναντηθώ με τον Γάλλο υπουργό, (και) εάν δεν κάνω λάθος, θα συζητήσουμε το θέμα του περιβάλλοντος. Δεν θα πρέπει να γίνει σκληρός απέναντί μου» σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπολσονάρο, τη Δευτέρα το πρωί.

«Θα πρέπει να καταλάβει ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας άλλαξε κι ότι η υποταγή που είχαμε στο παρελθόν προς άλλες κυβερνήσεις πλέον δεν υφίσταται» υπογράμμισε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ