Η κίνηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών που προκάλεσε αντιδράσεις – video


Προβληματισμό προκάλεσε η στάση του Δημοκρατικού βουλευτή Τιμ Ράιαν, στην διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ και πριν από την έναρξη της χθεσινοβραδυνής τηλεμαχίας, καθώς ο Ράιαν, ήταν ο μόνος από τους δέκα υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, που δεν έβαλε το χέρι του πάνω από την καρδιά του, όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί πολίτες εκφράζοντας τον σεβασμό τους, μεταδίδει το ABC News.

Η Μέγκαν Μακέιν συμπαρουσιάστρια της εκπομπής “The View” και κόρη του θανόντα βετεράνου Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, το παρατήρησε αμέσως και το ανέδειξε το στο Twitter.

“Βάλε το χέρι σου πάνω από την καρδιά σου για την αστερόεσσα Τιμ Ράιαν!!!” Έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο Έιρι Φλέισερ πρώην εκπρόσωπος Τύπου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους έγραψε στο Twitter ότι ο Ράιαν, ένας Δημοκρατικός “απευθύνεται στην πτέρυγα Κέιπερνικ του Δημοκρατικού Κόμματος,” κάνοντας σαφή αναφορά στο ζήτημα που προκλήθηκε κι αναφορικά με τον απαραίτητο ή μη σεβασμό που πρέπει να αποδίδεται στην αμερικανική σημαία, αλλά και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Ο Κόλιν Κέιπερνικ πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2016, όταν ο ίδιος δεν γονάτισε στην διάρκεια του εθνικού ύμνου πριν την έναρξη ενός παιχνιδιού και προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άσκηση βίας από τις αστυνομικές αρχές κατά έγχρωμων ανθρώπων.

Ο ίδιος έφυγε από την ομάδα, μετά την αγωνιστική περίοδο του 2016.

Οι είκοσι υποψήφιοι διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες των δέκα υποψηφίων, για την συμμετοχή τους στον δεύτερο κύκλο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων. Η πρώτη τηλεμαχία με την συμμετοχή της πρώτης ομάδας έγινε χθες το βράδυ, ενώ η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο Ντιτρόιτ.

Ο δεύτερος αυτός κύκλος αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι υποψήφιοι με χαμηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους, εντός της προεκλογικής κούρσας, αλλά και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον επόμενο τηλεοπτικό γύρο.

Η χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση ανέδειξε το προοδευτικό δίδυμο των υποψηφίων Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

“Δεν θα νικήσω μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, αλλά θα αρχίσω να κάνω μία πραγματική αλλαγή, το 2021,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Γουόρεν.

“Είμαι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, όχι μόνο για να νικήσω τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας. Είναι ρατσιστής και σεξιστής και ομοφοβικός. Είμαι υποψήφιος για να αλλάξω αυτή την χώρα και να σταθώ στο πλευρό της εργατικής τάξης στην Αμερική,” δήλωσε ο Σάντερς.

“Είμαστε μία διχασμένη και [πολιτικά] πολωμένη χώρα όσο ποτέ στο παρελθόν. Τώρα, έχουμε έναν πρόεδρο που χρησιμοποιεί τον φόβο, προσπαθώντας να μας διχάσει ακόμη περισσότερο. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, πρέπει να έχουμε ελπίδα ο ένας για τον άλλον, αλλά και πίστη στο μέλλον της χώρας που τους αγκαλιάζει όλους,” παρατήρησε ο Μπέτο Ο’Ρουρκ.

Όσοι από τους υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών καλύψουν τα ποσοστά δημοσκοπήσεων και το πλαίσιο των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) θα λάβουν μέρος στον επόμενο γύρο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων, με στόχο την τελική επιλογή ενός προεδρικού υποψηφίου για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ