Ηγεσία ΔΝΤ: Αποχώρησε από την κούρσα διαδοχής η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ


Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο δεν είναι πλέον υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επικαλούμενη ως λόγο για την αποχώρηση την ανάγκη να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, χωρίς την υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνο να συμμετέχει στην επόμενη φάση», είπε η εκπρόσωπος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται σήμερα να επιλέξουν τον υποψήφιο του μπλοκ για να διαδεχθεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πλέον από μία λίστα τριών ονομάτων.

Η λίστα περιλαμβάνει τον Ολλανδό πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Φινλανδό κεντρικό τραπεζίτη Όλι Ρεν και την Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ο Ντάισελμπλουμ έπεσε στην ανάγκη μας – Σήμερα αποφασίζεται ο νέος επικεφαλής…

Ο Μάριο Σεντένο, ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε την Πέμπτη ότι και αυτός αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής «σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.
Η Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η χώρα αναμενόταν να ορίσει έναν υποψήφιο και η προθεσμία παρατάθηκε για μερικές ώρες χθες προκειμένου να της επιτραπεί να το κάνει.
Η Γαλλία ηγείται της διαδικασίας για την επιλογή ενός Ευρωπαίου υποψηφίου.
Το υψηλότερο πόστο στο ΔΝΤ ανέκαθεν καταλάμβανε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ