Καρλ Λιούις: Ο θρύλος μίλησε. Ρατσιστής και μισογύνης ο Τραμπ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «είναι ρατσιστής και μισογύνης». Με αυτή την φράση και ο θρύλος του στίβου Καρλ Λιούις κατακεραύνωσε τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων στη Λίμα, στους οποίους έχει προσκληθεί.

Ο Καρλ Λιούις απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων στον αθλητισμό είπε: «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμάει κανέναν πέρα από τον εαυτό του».

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κερδίσει 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κριτική αυτή γίνεται την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για άλλη μια φορά για ρατσισμό, μετά την δριμεία λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στον Ελάιτζα Κάμινγκς έναν αφροαμερικανό βουλευτή της Βαλτιμόρης, πόλη την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά», όπως και στον πάστορα Αλ Σάρπτον, μια εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, τον οποίο αποκάλεσε «απατεώνα» που «απεχθάνεται τους λευκούς και τους αστυνομικούς».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ