Νέα σύλληψη Γερμανού πολίτη στην Τουρκία για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”

Ένας 36χρονος Γερμανός τουρκικής καταγωγής συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στην Τουρκία για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας» σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, ο εισαγγελέας στην Τουρκία διέταξε την κράτησή του καθώς έκρινε πως υπήρξε κίνδυνος φυγής, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ δήλωσε πως μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί στις προξενικές αρχές της Γερμανίας να επικοινωνήσουν μαζί του.

«Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι για μας αγαθά υψίστης αξίας και αποτελούν θέμα το οποίο συζητούμε εδώ και χρόνια στις επαφές μας με την Τουρκία», τόνισε η κυρία Άντεμπαρ και υπενθύμισε ότι και στις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία επισημαίνεται ότι «δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία από γερμανική σκοπιά καλύπτεται απόλυτα από την ελευθερία Τύπου και της έκφρασης, στην Τουρκία μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε προβλήματα».

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δίνει τις ίδιες ακριβώς οδηγίες σε όλους τους Γερμανούς πολίτες, ανεξάρτητα αν έχουν τουρκικές ρίζες.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ