Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από αστυνομικό τμήμα


Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν, την Τετάρτη (7.8.2019)

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ενώ 145 τραυματίσθηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στις 09:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) στη δυτική Καμπούλ», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δέκα από τους δεκατέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι, όπως και 92 από τους τραυματίες, διευκρίνισαν.

Φωτογραφίες και βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μια τεράστια στήλη καπνού να ανεβαίνει στον ουρανό της πρωτεύουσας, ενδεικτικό της ισχύος της έκθεσης.

Ένας Αφγανός δημοσιογράφος, ο Ζακερία Χασάνι, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως βρέθηκε «σε απόσταση 400 μέτρων από την έκρηξη» και πως είδε «ανθρώπους να πέφτουν κάτω και μετά να τρέχουν πανικόβλητοι».

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν. Ήταν ο απόλυτος τρόμος. Είδα γυναίκες να κλαίνε αναζητώντας απελπισμένες τους συζύγους ή τα παιδιά τους», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, ανέλαβε στα κοινωνικά δίκτυα την ευθύνη για την επίθεση, προσθέτοντας πως πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι.

Οι άμαχοι εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στη σύγκρουση. Ο ΟΗΕ αποκάλυψε πως ο Ιούλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας από τον Μάιο 2017, καθώς σ’ όλη τη χώρα σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 1.500 άμαχοι. Το 2018 σκοτώθηκαν 3.804 άμαχοι, οι 900 από τους οποίους ήταν παιδιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ