Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης

Δεν τα παρατά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και θα επιμείνει στο σχηματισμό κυβέρνησης. «Δεν έχω χάσει την ελπίδα, δεν σηκώνω τα χέρια ψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα εργαστεί έως την καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Πέδρο Σάντσεθ προκειμένου η Ισπανία να αποφύγει  το ενδεχόμενο νέων εκλογών

«Δεν έχω χάσει την ελπίδα, δεν σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος απέτυχε δύο φορές τον περασμένο μήνα να πείσει το ισπανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη θέση του.

Παρά την νίκη τους τον Απρίλιο στις εκλογές οι Σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι θα κέρδιζαν με μεγαλύτερο ποσοστό σε πιθανές νέες εκλογές, όμως οι Ισπανοί πολίτες δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να επιστρέψουν στις κάλπες και θα προτιμούσαν οι πολιτικοί να επιλύσουν το αδιέξοδο.

«Θα συνεχίζω να δουλεύω σε αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα (της προθεσμίας), έως την 23η Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε ο Σάντσεθ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Φελίπε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Podemos, επιχειρεί τώρα να συγκεντρώσει τη πολιτική στήριξη για τη διεξαγωγή μιας τρίτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο και έχει διορία έως τον Σεπτέμβριο για να επικυρώσει το πόστο του ή να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τη 10η Νοεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ