Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός: Πορθητής. Σε… τροχιά πρόκρισης με παλικαρίσιο “διπλό”


Έκανε λάθη, έδειξε αστάθεια, αλλά ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα… έσβησε στην επανάληψη
Η ομάδα του Μαρτίνς έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Μπασακσεχιρ (1-0) που την φέρνει… αγκαλιά με τα πλέι οφ του Champions League.
Υπέροχη προσπάθεια από Βαλμπουενά και δύσκολη κεφαλιά του Μασούρα στο γκολ.
Ήρωας ο Σα! ο Πορτογάλος έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις – Ο Μπρούνο έκανε την παράβαση με χέρι στα όρια της μεγάλης περιοχής.
Με δέκα παίκτες έπαιξαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά.
Την ερχόμενη Τρίτη (13.08.2019 / 21:30) ο επαναληπτικός στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έκανε τη μισή δουλειά μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, είχε… κενά διαστήματα στην απόδοση του, αλλά έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Μπασακσεχιρ (1-0).

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μασούρας στο 53′, μετά από υπέροχη προσπάθεια του Βαλμπουενά, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολή του Καχβετσί στο 80′. Στις καθυστερήσεις… πήγαν να σπάσουν καρδιές, αφού ο Μπρούνο (μπήκε λίγο πιο πριν στο ματς) έκανε πέναλτι, το οποίο όμως απέκρουσε ο Σα

Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” που έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Εν τω μεταξύ η Πόρτο νίκησε με 1-0 την Κράσνονταρ στη Ρωσία χάρη στο γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Να θυμίσουμε ότι ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι του Ολυμπιακού – Μπασακσεχίρ.Χωρίς εκπλήξεις και με “συνταγή” Πλζεν

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την ενδεκάδα που συνέτριψε με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού σε σύστημα 4-2-3-1: Ζοσέ Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας, Γκερέρο.

Το παιχνίδι…

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη στα πρώτα της λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ανταποκρίνεται πολύ καλά στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Μπασακσεχίρ και να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του.

Η πρώτη φάση του αγώνα όμως “δημιουργήθηκε” από λάθος του Σα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν εκτίμησε σωστά, στην προσπάθεια του να μην αφήσει την μπάλα να περάσει κόρνερ. Αυτή έφυγε από τα χέρια του, κατέληξε σε πόδια αντιπάλου, αλλά το κοντινό σουτ πήγε πάνω σε σώματα φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν… πανικό για μερικά λεπτά, κάτι όμως που δεν εκμεταλλεύτηκε η Μπασακσεχίρ.Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια μεγάλη φάση, παρά την αστάθεια που έδειξε μεσοαμυνντικά ο Ολυμπιακός (Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης και Βαλμπουενά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα – μεγάλη απόσταση στις γραμμές των φιλοξενούμενων), αλλά και ο Σα. Να αναφέρουμε ότι λίγο πριν τη λήξη του 45λπτου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Μπασακσεχίρ προσπάθησε να συνεχίσει στο ίδιο.. τέμπο και στην επανάληψη, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε πολύ γρήγορα να φέρει τη… νίκη κοντά του! Στο 53′ ο Βαλμπουενά ξεμαρκαρίστηκε με όμορφο τρόπο από τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μασούρας έκανε το 1-0 με δύσκολη κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις του, με τους Ποντένσε και Βαλμπουενά να παίρνουν περισσότερες προσπάθειες. Την ίδια στιγμή, η Μπασακσεχίρ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Τεκντεμίρ γύρισε τον αστράγαλο του.

Περισσότερα σε λίγο…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ