Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ από τη Διεθνή Αμνηστία.

Να δείχνουν τη μέγιστη προσοχή όταν επισκέπτονται στις ΗΠΑ καλεί τους ταξιδιώτες η Διεθνής Αμνησία στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Τέξας και Οχάιο.

Η Διεθνής Αμνηστία, όπως αναφέρει, αποφάσισε να εκδώσει την ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ λόγω «της ανεξέλεγκτης βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, η οποία είναι πλέον τόσο διαδεδομένη στις ΗΠΑ που σηματοδοτεί κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η οργάνωση έχει συντάξει με τέτοιο τρόπο το κείμενο της οδηγίας της ώστε να θυμίζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που κατά καιρούς εκδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται άλλες χώρες. Με τον Τζορτζ Μπους τα έβαλε ο Τραμπ για τις αιματοχυσίες σε…

Τονίζει ότι οι επισκέπτες στις ΗΠΑ πρέπει να «επαγρυπνούν πάντα και να ανησυχούν για την οπλοφορία του πληθυσμού, που είναι πανταχού παρούσα».

Κατά το κείμενο, οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται πλήθη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας, σχολεία, εμπορικά κέντρα.

Η Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού κράτους, αφού κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία» παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας έρχεται λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο, όπου σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι. Οκτώ Μεξικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, όπου οι αρχές λένε πως ο δράστης φαίνεται πως είχε στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική μπορούσε.

Για τον Έρνεστ Κόβερσον, διευθυντή της εκστρατείας που διεξάγει το παράρτημα της Αμνηστίας στις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να προσέχουν επειδή «η χώρα δεν προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα των ανθρώπων να είναι ασφαλείς, όποιοι κι αν είναι».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ