Ελ Πάσο: Είχε προειδοποιήσει η μητέρα του μακελάρη


Η μητέρα του μακελάρη του Ελ Πάσο που σκότωσε 22 ανθρώπους το Σάββατο είχε τηλεφωνήσει στις αρχές ανήσυχη για το αν μπορεί ο γιος της να έχει στην κατοχή του ένα τουφέκι εφόδου

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται δικηγόρους της οικογένειας του υπόπτου, η μητέρα του δολοφόνου του Ελ Πάσο επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Άλεν στο Ντάλας διότι ανησυχούσε σχετικά με το αν ο 21χρονος γιος της μπορεί να κριθεί ως αρκετά ώριμος ή αρκετά έμπειρος για τον χειρισμό ενός τέτοιου όπλου ώστε να αγοράσει ένα όπλο τύπου «AK».

Οι δικηγόροι Κρις και Τζακ Ερτς, δικηγόροι που επικαλείται το CNN, τόνισε πως το τηλεφώνημα που έκανε η μητέρα στην αστυνομία ήταν “ενημερωτικής” φύσης και πως δεν έγιναν επειδή ανησυχούσε πως ο γιος της αποτελούσε απειλή για κάποιον.

«Δεν επρόκειτο για ένα ασταθές, εκρηκτικό, αλλοπρόσαλλο παιδί», δήλωσε ο Κρις Ερς στο δίκτυο. «Δεν είναι ότι χτυπούσαν καμπανάκια συναγερμού”, ξεκαθάρισε για το μακελάρη του Ελ Πάσο.twitter

Πάντως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν το όπλο για το οποίο ρώτησε η μητέρα του μακελάρη του Ελ Πάσο την αστυνομία, ήταν αυτό που χρησιμοποίησε στην επίθεση του Σαββάτου. Οι αρχές πάντως έχουν ανακοινώσει πως συνεχίζονται οι έρευνες και αποδίδουν το μακελειό σε έγκλημα μίσους και πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας ο ύποπτος ονομάζεται Πάτρικ Κρούσιους και κατάγεται από το προάστιο Άλες του Ντάλας και οδήγησε περίπου 1.046 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Ελ Πάσο του Τέξας και να ανοίξει πυρ στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάστημα της Walmart.

Από τους 22 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί, οι περισσότεροι ήταν ισπανόφωνοι ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και 8 μεξικανοί πολίτες. 24 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ ο φονιάς παραδόθηκε στην αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ένα ρατσιστικό μανιφέστο κατά των μεταναστών, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι έχει γραφεί από τον ύποπτο, είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο λίγο πριν από την επίθεση, την οποία ο συγγραφέας του χαρακτηρίζει «απάντηση στην εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας».Τι είπαν οι αστυνομικοί στη μητέρα για το όπλο

Η μητέρα του δράστη του φονικού στο Ελ Πάσο όταν τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα του Άλεν μερικές εβδομάδες νωρίτερα, την συνέδεσαν με έναν αστυνομικό ο οποίος ήταν αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια και ο οποίος της είπε ότι βάσει της περιγραφής της για τον γιο της, του επιτρέπεται βάσει του νόμου να αγοράσει το εν λόγω όπλο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους η μητέρα δεν έδωσε στην αστυνομία το όνομα του γιου της αλλά και η αστυνομία δεν επεδίωξε να μάθε το όνομά του ή κάποια επιπλέον πληροφορία κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος.

Είχε καθαρό ποινικό μητρώο

Το αστυνομικό τμήμα του Άλεν είχε ενημερώσει μέσα στην εβδομάδα που δεν την είχε απασχολήσει ποτέ ο μακελάρης του Ελ Πάσο με τη συμπεριφορά του, παρά μόνο σε τρεις περιπτώσεις ελάχιστης σημασίας.

Συγκεκριμένα η πιο πρόσφατη ήταν τον Μάρτιο, όταν ο ύποπτος ειδοποίησε την αστυνομία για ληστεία στο σπίτι των παππούδων του, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν εσφαλμένος συναγερμός και το επεισόδιο «έληξε χωρίς συνέχεια βάσει του πρωτοκόλλου».

Το 2016 ο δράστης επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο στο οποίο σημειώθηκε ένα μικρό ατύχημα που ερεύνησε η αστυνομία, ενώ το 2014 αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι έφυγε από το σπίτι του, στο οποίο όμως επέστρεψε περίπου 30 λεπτά αργότερα χωρίς να υπάρξει κάποιο ζήτημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Δεν ήξερε τι θα κάνει με το μέλλον του”

Το CNN σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας του μακελάρη, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε πως δεν είχε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει στη ζωή και βρισκόταν ανάμεσα στις σπουδές σε πανεπιστήμιο, στο να καταταγεί στον στρατό ή στο να βρει κάποια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

«Προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα κάνει μετά», σύμφωνα με την πηγή αυτή. «Πότε ξέφυγε; Δεν το ξέρουμε», είπε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ