«Λουκέτο» σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη

Τουλάχιστον 200 άτομα είχαν περάσει από το πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη, όταν έβγαλαν «λαβράκι» οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Με είσοδο 80 ευρώ ανά άτομο, κατά τον έλεγχο της ΑΑΔΕ απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις στο πριβέ κλαμπ της Σαντορίνης, δηλαδή είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Στο κλαμπ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

«Λουκέτο» μπήκε και σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια σε 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

Επίσης στη Σαντορίνη, αυτήν τη φορά σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

Στην Πάρο, τέλος, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Τις παραπάνω υποθέσεις αποκάλυψαν οι πρόσφατοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, που είναι κατ’ εξοχήν καλοκαιρινοί τουριστικοί προορισμοί. Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ