Τραγωδία στην Ιαπωνία: Νεκρός από θερμοπληξία εργαζόμενος στο Ολυμπιακό κέντρο Τύπου


Την τελευταία του πνοή, πιθανότατα από θερμοπληξία λόγω του καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία, άφησε ένας 50χρονος άνδρας. Ο άτυχος εργαζόμενος δούλευε στο εργοτάξιο της εγκατάστασης που θα μετατραπεί στο κέντρο Τύπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του ‘20.

Είναι ακόμη ένας νεκρός από τον καύσωνα στην Ιαπωνία, που μέχρι στιγμής έχει κοστίζει τη ζωή σε 57 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Ο 50χρονος εργάτης, τοποθετούσε καλωδίωση έξω από τον χώρο του Tokyo Big Sight (σ.σ. ανεπίσημη ονομασία του κέντρου διεθνών εκθέσεων της ιαπωνικής πρωτεύουσας). Η εγκατάσταση που θα γίνει το κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων ανακαινίζεται και οι εργασίες συνεχίζονται εν μέσω καύσωνα. Ο άτυχος άνδρας, βρέθηκε αναίσθητος χθες το απόγευμα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου αργότερα κατέληξε, ανέφερε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Συναγερμός στη Ιαπωνία: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Ασάμα [Video]

Αστυνομικοί δήλωσαν ότι οι συνθήκες στο εργοτάξιο υποδεικνύουν πως η αιτία του θανάτου του ήταν η θερμοπληξία, σύμφωνα με το NHK. Ωστόσο επισήμως η αστυνομία απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία και δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του Τόκιο 2020 για σχόλια.

Το κύμα αποπνικτικής ζέστης έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου σε όλη την Ιαπωνία και προκαλεί έντονη ανησυχία για την υγεία αθλητών και θεατών που θα βρεθούν στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η οργανωτική επιτροπή.

Οι θερμοκρασίες στο Τόκιο ανέβηκαν πάνω από τους 31° Κελσίου από στις 24 Ιουλίου, έναν χρόνο πριν από την ημερομηνία έναρξης των Αγώνων. Τον Αύγουστο αυξήθηκαν περαιτέρω, φθάνοντας στους 34,8° Κελσίου. Χθες Πέμπτη, η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 35,5 βαθμοί Κελσίου.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη την Ιαπωνία εξαιτίας του καύσωνα από τις 29 Ιουλίου ως τις 4 Αυγούστου, ενώ άλλοι 18.347 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Περίπου 45 άνθρωποι πέθαναν μόνο στο Τόκιο από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με το NHK, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που ζούσαν μόνοι.

Οι οργανωτές σχεδιάζουν να λάβουν μέτρα όπως το να υπάρχουν περιοχές ξεκούρασης με σκίαση για τους αθλητές, καθώς και σκίαση σε χώρους όπου θα γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας πριν από την είσοδο των θεατών, μεταξύ άλλων.

Εξάλλου οι ώρες έναρξης αγωνισμάτων όπως ο μαραθώνιος ανδρών και γυναικών (2 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα) μετακινήθηκαν στις 06:00 προληπτικά.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά, από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου 2020.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ