Πανεπιστημιακό άσυλο: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. – Έτσι θα «καθαρίσει» τις σχολές

Αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά το τοπίο στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν την προεκλογική δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία ψηφίστηκε ήδη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαμορφωθεί σχέδια επέμβασης στα πανεπιστήμια, σε περίπτωση που διαπιστωθούν έκνομες ενέργειες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ΕΛ.ΑΣ., καταρτίστηκε σχέδιο που προβλέπει ποια θα είναι η αντίδραση ανάλογα με το είδος της έκνομης ενέργειας που θα διαπιστωθεί εντός των πανεπιστημίων.

Τα πρώτα σχέδια της αστυνομίας αφορά το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά ανάλογα πλάνα θα γίνουν και για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικά το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα πανεπιστήμια:

• Χαρτογράφηση πανεπιστημίων. Τα σημεία εισόδου και εξόδου για την καλύτερη γνώση του χώρου από τους αστυνομικούς για την επιχείρηση εκκένωσης.
• Συγκρότηση ομάδων κρούσης που θα περιλαμβάνει MAT, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια κατά περίπτωση, καθώς κάθε φορά θα υπάρχει ένα εγχειρίδιο ενεργειών που έχει σχηματιστεί ανάλογα με το αδίκημα π.χ. για βανδαλισμούς, ρίψεις μολότοφ, ναρκωτικά κλ.π.
• Εγχειρίδιο ενεργειών ανάλογα με το αδίκημα και τον αριθμό των δραστών
• «Χειρουργικές» επεμβάσεις
• Καταγραφή προσαχθέντων. Πρόκειται για μία πιο δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία θα δημιουργεί μία τράπεζα δεδομένων των δραστών για αντίστοιχες έκνομες ενέργειες στο μέλλον

Πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για ουσιαστικές αστυνομικές παρεμβάσεις, με προσοχή και σύνεση. «Όχι στημένα σόου με γιουρούσια αστυνομικών μόνο για την εικόνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τα πρώτα σχέδια της ΕΛΑΣ αφορούν Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ