Βαρβιτσιώτης: Δεν θα ανεχθούμε καμιά αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων


Στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελλάδα θα απαντήσει σε κάθε πρόκληση που θα κάνουν οι Τούρκοι. «Δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και οι όποιες μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες σε κανένα επίπεδο», τονίζει σε συνέντευξή του στη Realnews.

Όπως σημειώνει, η Τουρκία υιοθετεί μια προκλητική συμπεριφορά που αψηφά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας. Η στάση της αυτή αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά και στο Brexit σημειώνοντας ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία μπορεί να έχει μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.

Οσον αφορά στη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει πως η τελευταία δεν έχει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη της ίδιας της αγοράς και των πολιτών και σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν θα συνεχίσει τα κομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ