Ελβετία: Αγνοείται άνδρας και 6χρονο κορίτσι που χάθηκαν μετά από καταιγίδα


Δύο άτομα αγνοούνται στην νοτιοδυτική Ελβετία μετά από καταιγίδα που προκάλεσε ένας χείμαρρο λάσπης. Παρασύρθηκε το αυτοκίνητό τους.

Αγνοούμενοι είναι ένας άνδρας και ένα κοριτσάκι έξι ετών, αφού το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε χθες, Κυριακή, από έναν χείμαρρο λάσπης έπειτα από σφοδρή καταιγίδα στη νοτιοδυτική Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Όλα έγιναν νωρίς το βράδυ όταν ο ποταμός Λόρεντζεε, παραπόταμος του Ροδανού, υπερχείλισε ξαφνικά και ένας χείμαρρος λάσπης κατέκλυσε τους δρόμους του Σαμοσόν (καντόνι Βαλαί), παρασύροντας δύο οχήματα, από τα οποία το ένα, που ήταν άδειο, βρέθηκε αργότερα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.

Το άλλο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν μέσα ένας 37χρονος άνδρας και ένα 6χρονο κορίτσι, εξακολουθούσε σήμερα το πρωί να μην έχει βρεθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βαλαί, η οποία δεν διευκρίνισε αν οι αγνοούμενοι έχουν κάποια συγγένεια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις έπληξαν χθες, Κυριακή, το βράδυ την περιοχή, όπου οι δρόμοι εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να είναι αποκλεισμένοι για την κυκλοφορία εξαιτίας κατολισθήσεων.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν επίσης ζημιές στο τελεφερίκ που συνδέει την Σιέρ με το χιονοδρομικό κέντρο Κραν-Μοντανά. Η σύνδεση διακόπηκε πλήρως μέχρι να αποκατασταθεί η γραμμή, κάτι που μπορεί να απαιτήσει ημέρες, ανακοίνωσε η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Nouvelliste, κεραυνός σκότωσε 15 αγελάδες που είχαν καταφύγει κάτω από ένα δένδρο.

Η κλιματική αλλαγή την οποία μελετούν επιστήμονες μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα, που περιλαμβάνουν πλημμύρες και κύματα καύσωνα, γίνονται όλο και συχνότερα εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ