ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: Ευθύς έλεγχος της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο

«Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, την οποία ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (21/08/2019) το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”.

Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here