Φωτιά Εύβοια: Νύχτα αγωνίας με «σύμμαχο» τον αέρα – Όλοι περιμένουν τα εναέρια μέσα


Φωτιά Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κεντρική Εύβοια.

Αποδίδει όπως όλα δείχνουν το νυχτερινό σχέδιο δράσης της Πυροσβεστικής.

Οι Πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με «δυναμική παρέμβαση» για να κρατήσουν τη φωτιά ως το πρωί, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Καλύτερη έδειχνε στις 04:00 τα ξημερώματα η εικόνα του μετώπο στο χωριό Μακρυμάλλη, ωστόσο, μία έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ έχει βυθίσει στο σκοτάδι την περιοχή.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης που δημιουργήθηκε πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Εύβοια

Σύμμαχος ο άνεμος

Οι άνεμοι κόπασαν όταν έπεσε η νύχτα και δεν ξεπέρασαν όλο το βράδυ στα κρίσιμα σημεία τα 3-4 μποφόρ.

Όλοι περιμένουν με αγωνία το πρώτο φως της ημέρας, καθώς αναμένεται να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να προλάβουν να περιορίσουν τη φωτιά πριν ενταθούν εκ νέου οι άνεμοι, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Περίπου στις 09:00, αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά oi άνεμοι και να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.

Στην Ελλάδα εξάλλου βρίσκονται ήδη δύο αεροσκάφη από την Ιταλία για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Να σημειωθεί, πως εμπλοκή σημειώθηκε με τα αεροσκάφη που θα έστελνε η Κροατία, ενώ από τη πλευρά της, η Ισπανία είναι έτοιμη να βοηθήσει με δύο πτητικά μέσα.

Διαβάστε επισης

Φωτιά Εύβοια: Αποκαλυπτική η τελευταία δορυφορική φωτογραφία από τη NASA

Φωτιά ΤΩΡΑ: Γιατί μυρίζει καμένο όλη η Αθήνα


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ