ΠΑΟΚ: “Απαιτείται μια αποτίμηση της ντροπιαστικής βραδιάς από την UEFA”

“Πέρα και πάνω, όμως, από τα λάθη που καθορίζουν το αποτέλεσμα, θεωρούμε απαράδεκτο το ποδόσφαιρο να γίνεται αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κάθε είδους” αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας την ντροπιαστική ατάκα που ακούστηκε από την ολλανδική τηλεόραση.

Να αναφέρουμε ότι στην μετάδοση της ολλανδικής τηλεόρασης, όταν η κάμερα εστίασε στην εξέδρα του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκαν κάποιοι οπαδοί των Θεσσαλονικέων που είχαν βγάλει τις μπλούζες τους (σ.σ. συνηθισμένη εικόνα σε μια εξέδρα).

Ήταν τότε που ο σχολιαστής, Sierd de Vos έριξε την προσβλητική ατάκα: “Η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα και γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν”.

Ο Ολλανδός προσπάθησε να δικαιολογηθεί, κάνοντας λόγο για προσπάθεια του να μην είναι προβλέψιμος στα σχόλια του, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και μέσω ανακοίνωσης ζητά επανόρθωση από τους υπεύθυνους του καναλιού και γενικότερα μια αποτίμηση της χθεσινής “ντροπιαστικής βραδιάς” για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την UEFA.Το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Facebook

“Στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μερικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Δε θα σταθούμε στα λάθη του διαιτητή που εν πολλοίς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε την τιμωρία του δεδομένη και επιβεβλημένη.

Πέρα και πάνω, όμως, από τα λάθη που καθορίζουν το αποτέλεσμα, θεωρούμε απαράδεκτο το ποδόσφαιρο να γίνεται αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κάθε είδους.

Τα απαράδεκτα σχόλια του δημοσιογράφου του καναλιού Ziggo (μεγάλου χορηγού του Άγιαξ), Sierd de Vos, εναντίον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο στις παρυφές του ποδοσφαίρου.

Μια – καθυστερημένη έστω – επανόρθωση είναι το λιγότερο που πρέπει να απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του καναλιού και μια συνολική αποτίμηση της χθεσινής ντροπιαστικής βραδιάς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να απαιτηθεί από την UEFA.”

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ