Γευσιγνωσία κρασιού… στο σκοτάδι, στην πόλη Πτούι

Χάρη στην πλούσια αμπελουργική της παράδοση, η πόλη Ptuj (Πτούι) στη Σλοβενία προσφέρει μια νέα εμπειρία στους τουρίστες -γευσιγνωσία κρασιού σε μια σκοτεινή σήραγγα κάτω από το κάστρο Πτούι, υπό τις μελωδίες της μουσικής.

«Η ιδέα είναι να προσφέρουμε κάτι καινούργιο, επαναφέροντας ταυτόχρονα στη ζωή τις ξεχασμένες σήραγγες κάτω από το κάστρο», δήλωσε στο STA, η Ανια Ποτότσνικ από την ένωση τουριστικών ξεναγών «Tura Ptuj».

Η σήραγγα είναι σκοτεινή και μυστηριώδης, θυμίζοντας τα κελάρια κρασιών κάτω από τους δρόμους του Πτούι και τα σπίτια των ντόπιων αμπελοκαλλιεργητών και εμπόρων. Η θερμοκρασία στη σήραγγα είναι γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου, γι’ αυτό είναι ευχάριστα κρύα το καλοκαίρι και αρκετά ζεστή το χειμώνα.

Η γευσιγνωσία του κρασιού στο κρύο σκοτάδι θα κρατήσει τους γευσιγνώστες απασχολημένους επιτρέποντας στους λάτρεις του κρασιού όχι μόνο να δοκιμάσουν το κρασί αλλά και να το νιώσουν, αναφέρει το STA. Προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία, η δοκιμή κρασιού στο σκοτάδι θα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα για τους επαγγελματίες γευσιγνώστες και για τους απλούς τουρίστες, επισημαίνεται σχετικά.

Το Πτούι και τα περίχωρά του ήταν γνωστά από παλιά για τα εξαιρετικά κρασιά του. Η περιοχή είναι κυρίως γνωστή τα τελευταία χρόνια για τα λευκά κρασιά, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία σε διάφορα οινοποιεία, με την εταιρεία «Ptujska Klet» να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού.

Τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών δείχνουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών στο Πτούι αυξήθηκε κατά 2% και έφθασε τους 27.000 τους πρώτους έξι μήνες του 2019, με το 60% να προέρχεται από το εξωτερικό.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ