Σίδνεϊ: Σενάριο τρόμου – Εξαντλείται το νερό


Στερεύουν σε χρόνο-ρεκόρ τα υδάτινα φράγματα – Τα υδάτινα αποθέματα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, του Σίδνεϊ, εξαντλούνται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ – Σε ένα χρόνο δεν θα έχουν να πιουν νερό . 

Τα υδάτινα αποθέματα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, του Σίδνεϊ, εξαντλούνται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ και η στάθμη των φραγμάτων αναμένεται να πέσει κάτω από το μισό λόγω της χειρότερης ξηρασίας που έχει πλήξει ποτέ τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Φράγμα Ουαραγκάμπα, που είναι η κύρια πηγή υδροδότησης της πόλης, βρίσκεται στο 51,4% της χωρητικότητάς του, ποσοστό που φανερώνει μείωση κατά 17,8% μέσα σ’ ένα χρόνο, ενώ η στάθμη του νερού είναι λίγο πάνω από το μισό της στάθμης που είχε πριν από δύο χρόνια. Η ποσότητα του νερού που ρέει στο φράγμα είναι μόλις το 10% αυτής που ήταν πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της Νέας Νότιας Ουαλίας WaterNSW.

Το συνολικό επίπεδο του νερού στα 11 φράγματα του Σίδνεϊ ήταν 50,1%, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλουν τους τελευταίους μήνες περιορισμούς στη χρήση ύδατος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ