Παλαιστίνιος έπεσε με το αμάξι του πάνω σε Ισραηλινούς.


Ένας παλαιστίνιος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δυο ισραηλινούς πολίτες στη Δυτική Όχθη και τους τραυμάτισε, τον ένα εκ των δυο σοβα

Ο Παλαιστίνιος αμέσως μετά έπεσε νεκρός καθώς η αστυνομία του Ισραήλ τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με δημοσιογράφους του Reuters στο σημείο να αναφέρουν πως είδαν την αστυνομία να τοποθετεί το πτώμα του οδηγού σε πλαστική σακούλα. Παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας ανέφεραν πως ήταν Παλαιστίνιος.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανέφερε πως ένας αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο άνοιξε πυρ όταν ο επιτιθέμενος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ανθρώπους στην άκρη του δρόμου κοντά στον ισραηλινό οικισμό Ελάζαρ, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Βηθλεέμ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο ένας από τους Ισραηλινούς, ηλικίας 17 ετών, δεν ανταποκρίνεται και η κατάστασή του «είναι σοβαρή με πολυσυστημικά τραύματα» και ότι ο άλλος, 19 ετών, υπέστη μέτρια τραύματα.

Δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες και γιατροί βρίσκονταν στο σημείο. Το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη, το οποίο έφερε ισραηλινές πινακίδες κυκλοφορίας που επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Δυτική Όχθη, ανατράπηκε στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με την αστυνομία ο επιτιθέμενος οδηγούσε σε έναν δρόμο που περνά μέσα από παλαιστινιακές πόλεις και ισραηλινούς οικισμούς.

Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων με αυτοκίνητα που τα οδηγούσαν πάνω στον κόσμο στη Δυτική Όχθη στα τέλη του 2015 και το 2016, όμως από τότε η συχνότητα τέτοιων περιστατικών έχει μειωθεί.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ