Δεν πάει Δυτική Όχθη η βουλευτής Ρασίντα Τλάιμπ. Κατηγορεί το Ισραήλ για ρατσιστικές πολιτικές

Η βουλευτής των Δημοκρατικών με καταγωγή από την Παλαιστίνη, Ρασίντα Τλάιμπ, ανακοίνωσε τελικά πως δεν θα πάει στη Δυτική Όχθη.

Η Ρασίντα Τλάιμπ έκανε γνωστό σήμερα πως δεν θα πάει να επισκεφθεί τη γιαγιά της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των «καταπιεστικών συνθηκών» που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για «ρατσιστικές πολιτικές».

«Αποφάσισα ότι το να επισκεφθώ τη γιαγιά μου υπό αυτές τις καταπιεστικές συνθήκες θα αντίκειτο σε όλα όσα πιστεύω: το να πολεμήσω τον ρατσισμό, την καταπίεση και την αδικία» έγραψε στο Twitter η Ρασίντα Τλάιμπ.

Νωρίτερα το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της Τλάιμπ «για μια επίσκεψη για ανθρωπιστικούς λόγους στη γιαγιά της», αφού αρχικά της είχε αρνηθεί την πρόσβαση εξαιτίας της στήριξής της στην εκστρατεία μποϊκοτάζ σε βάρος του εβραϊκού κράτους.

Εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο του 2019, η Ρασίντα Τλάιμπ, 43 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως και μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Σώμα.

«Όταν κέρδισα, αυτό έδωσε στους Παλαιστίνιους την ελπίδα ότι κάποιος θα έλεγε εντέλει την αλήθεια για τις απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μπορώ να επιτρέψω στο κράτος του Ισραήλ να σβήσει αυτό το φως εξευτελίζοντάς με και να χρησιμοποιήσει την αγάπη μου για τη γιαγιά μου προκειμένου να μου επιβάλει τις καταπιεστικές και ρατσιστικές πολιτικές του» έγραψε η πολιτικός.

«Η γιαγιά μου ήθελε να μαζέψουμε μαζί σύκα. Κατέρρευσα διαβάζοντάς το αυτό και ανησυχώ καθημερινά για την ασφάλεια της οικογένειάς μου από τότε που κέρδισα» σημειώνει, επίσης, η Τλάιμπ, σε μήνυμά της, κάνοντας retweet ένα άρθρο που καταγράφει την απογοήτευση της οικογένειάς της μετά την απόφαση τη Ισραήλ να απορρίψει το πρώτο της αίτημα εισόδου.

«Προβοκάτσια» για να φέρει σε αμηχανία το Ισραήλ το αίτημα της Τλάιμπ να επισκεφθεί τη χώρα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Εσωτερικών αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι το αίτημα επίσκεψης της βουλευτίνας Ρασίντα Τλάιμπ ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στη χώρα του, αφού εκείνη απέρριψε την προσφορά της ισραηλινής κυβέρνησης να ταξιδέψει τελικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να δει την οικογένειά της.

«Ενέκρινα (το αίτημα) για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως αποδεικνύεται ότι ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στο Ισραήλ. Το μίσος της για το Ισραήλ υπερισχύει της αγάπης της για τη γιαγιά της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Άριεχ Ντερί.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ