Ελλάδα – Ιταλία LIVE: Πρώτο «τεστ» για την Εθνική στο «Ακρόπολις»


Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών πέρασε με επιτυχία τα… εύκολα «τεστ» με Ουγγαρία και Ιράν και πλέον έφτασε η στιγμή για το τουρνουά «Ακρόπολις – Eurobank».
Η «Γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει απόψε την Ιταλία, ενώ θα ακολουθήσουν οι «μάχες» με Τουρκία και Σερβία.
Μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική θα δώσει φιλικούς αγώνες στην Κίνα, λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η εθνική μπάσκετ των ανδρών παίρνει θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ του 29ου Τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9).

Αφού πρώτα οι φίλαθλοι στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται, ο «Greek Freak» και η… παρέα του περιμένουν στο Μαρούσι το κοινό της Αθήνας για τρεις αγώνες με ισχυρούς αντιπάλους.

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών έκανε επίδειξη δύναμης με Ουγγαρία (83-59) και Ιράν (88-58) στο Τουρνουά «Aegean» και πλέον… ανεβάζει ένταση απέναντι σε Ιταλία (16/8), Τουρκία (17/8) και Σερβία (18/8).

Η «Γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει απόψε την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, σε ένα πολύ καλό τεστ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

O ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει 14 παίκτες στη διάθεσή του, καθώς «κόπηκαν» Σαλούστρος, Μάντζαρτης και Κ. Αντετοκούνμπο.

Απ’ την μεριάς τους, οι «ατζούρι» προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της απώλειας του Νικολό Μέλι (σ.σ. θα χάσει το Μουντομπάσκετ). Στο τουρνουά της Αθήνας δεν θα λάβουν μέρος ούτε οι Γκαλινάρι και Ντατόμε, καθώς προέρχονται από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και τραυματισμό αντίστοιχα.

Οι σημερινοί μας αντίπαλοι έχουν λάβει μέρος 17 φορές στο «Τουρνουά Ακρόπολις», με τελευταία το 2017, όταν η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει 73-70. Συνολικά η Εθνική μετρά 11 νίκες επί της Ιταλίας σε 17 αγώνες στη διοργάνωση.

Η εθνική μπάσκετ των ανδρών διεκδικεί το 18ο τρόπαιο σε 29 Τουρνουά «Ακρόπολις» στην ιστορία. Κυρίως, όμως, στόχος του προπονητικού τιμ είναι το «δέσιμο» των διεθνών με στόχο να διεκδικήσει η εθνική την επιστροφή της στο βάθρο σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2009.

Μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική θα δώσει φιλικούς αγώνες στην Κίνα. Στις 24 Αυγούστου, αντίπαλος της εθνικής θα είναι η Ιορδανία, στις 26 Αυγούστου η -«οικοδέσποινα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου- Κίνα, ενώ «πρόβα τζενεράλε» για την εθνική πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Μαυροβούνιο (1/9) θα αποτελέσει ο φιλικός αγώνας με αντίπαλο είτε την Τουρκία είτε τη Σενεγάλη, στις 27 Αυγούστου…Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 16/8

18.00 Σερβία-Τουρκία (97-72)

20.30 Ελλάδα-Ιταλία

Σάββατο 17/8

18.00 Ιταλία-Σερβία

20.30 Ελλάδα-Τουρκία

Κυριακή 18/8

18.00 Τουρκία-Ιταλία

20.30 Ελλάδα-Σερβία


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ