Τραμπ σε Πακιστάν και Ινδία: Αποκλιμακώστε την ένταση

Την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμερα σε Ινδία και Πακιστάν ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ιμράν Χαν και του τόνισε πως σημαντική είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στο Τζαμού και Κασμίρ μέσα από «διμερή διάλογο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) επανέλαβε τη σημασία η Ινδία και το Πακιστάν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στο (κρατίδιο) Τζαμού και Κασμίρ μέσα από διμερή διάλογο», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Από την πλευρά του το Ισλαμαμπάντ τόνισε ότι ο Χαν «περιέγραψε στον πρόεδρο Τραμπ τη θέση του Πακιστάν» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια «καλή συζήτηση», και αποφάσισαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι. Στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο στις 22 Ιουλίου, ο Τραμπ πρότεινε στον Χαν να διαδραματίσει ρόλο «μεσολαβητή» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν για το θέμα του Κασμίρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέφερε τότε, ότι έλαβε ένα αίτημα από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να μεσολαβήσει επί του θέματος, γεγονός που το Νέο Δελχί διέψευσε κατευθείαν.

Η Ινδία αποφάσισε στις 5 Αυγούστου να αναστείλει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του ομόσπονδου κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ, την περιοχή που αποτελεί εδώ και δεκαετίες εστία εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ