Κουμουτσάκος σε Ψυχογιό: Εσείς φέρατε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση


Ευθύνες στις κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα επέρριψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε στη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, κάνοντας λόγο για “ένα «κλειστό» σύστημα μεταναστευτικών – προσφυγικών εισροών, σχεδόν χωρίς εκροές, που έφερε το «σφράγισμα» του Βαλκανικού διαδρόμου και ασφυξία στη χώρα».

Ο κ. Ψυχογιός είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «κυνική προσγείωση της κυβέρνησης στην πραγματικότητα», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Κουμουτσάκος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κληροδότησε «μία άκρως προβληματική κατάσταση στα νησιά και την ενδοχώρα σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού, με τις υποδομές στα νησιά να ξεχειλίζουν από 18.804 ανθρώπους, αντί της προβλεπόμενης χωρητικότητας 6.338». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «βούλιαξε τα ανθρώπινα δικαιώματα στις λάσπες της Ειδομένης και επέφερε πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας μας», δημιουργώντας «αυτήν την αλγεινή κατάσταση και εικόνα για τη χώρα, ενώ είχε στη διάθεσή της πακτωλό χρημάτων». Όπως είπε, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε το σύστημα επιστροφών, ενώ έμειναν σε εκκρεμότητα σχεδόν εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

«Εκείνοι, που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, «οφείλουν, πριν προβούν σε οποιαδήποτε απόπειρα ανούσιας κριτικής, να κάνουν πρώτα σοβαρή δημόσια αυτοκριτική για τα πεπραγμένα, τις ιδεοληψίες και την αδράνειά τους».

«Αν δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το πράξουν, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να κατανοήσουν το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ροών, επιδεινώνοντας έτσι μια ήδη εφιαλτική κατάσταση πέντε ετών», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ