FIBA: Το προφίλ της Εθνικής μπάσκετ. Αντετοκούνμπο: “Ομάδα που μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ”


Η FIBA θέλησε να σκιαγραφήσει το προφίλ της Εθνικής μπάσκετ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τονίζει ότι του αρέσει να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και να δηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ.

Η FIBA παρουσίασε το προφίλ της Εθνικής μπάσκετ, μέσω βίντεο που φιλοξενεί καλές στιγμές του συνόλου από τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και δηλώσεις διεθνών Ελλήνων και αντιπάλων.

Το αφιέρωμα ξεκινά με το καλάθι του Παπανικολάου στην Γεωργία, συνεχίζει με το τρίποντο του Αθηναίου στην Μεγάλη Βρετανία κι ακολουθεί κάρφωμα του Θανάση με το Ισραήλ και φυσικά δεσπόζουν στη συνέχεια οι καλύτερες φάσεις του Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε στο αφιέρωμα της FIBA και μίλησε για την φιλοδοξία του με την Εθνική μπάσκετ, αλλά και τους στόχους του, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ.

“Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ. Μου αρέσει να εκπροσωπώ την χώρα μου. Ελπίζω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νικ Καλάθης, που υποστήριξε: “Έχουμε τον καλύτερο παίκτη στο κόσμο κι είμαστε πολλοί παίκτες τριγύρω του, που μπορούν να σκοράρουν. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να φτάσουμε μακριά και στο σημείο που θα έχουμε μια ευκαιρία για μετάλλιο”.

“Είναι μοναδικός. Είναι τόσο δυνατός, μακρύς και αθλητικός και μπορεί να αλλάξει το ματς με πολλούς τρόπους”, τόνισε ο Τόμας Σατοράνσκι της Τσεχίας.

Ο Τζο Χάρις των ΗΠΑ από την πλευρά του ανέφερε: “Το βλέπεις ότι θέλει να γίνει σπουδαίος. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο άθλημα αυτή τη στιγμή”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ