Βλέπουν για πρώτη φορά το αδελφάκι τους – Δε φαντάζεστε πώς αντιδρούν (vid)


Μία συνάντηση που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη αυτών των γονιών.

Οι περισσότεροι γονείς αγχώνονται για τη στιγμή το παιδί τους θα συναντήσει για πρώτη φορά το αδελφάκι του.

Παρότι έχουν φροντίσει να προετοιμάσουν το έδαφος εδώ και καιρό δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσει μόλις δει το νέο μέλος της οικογένειας.

Πολύ συχνά, και ιδιαίτερα για το πρωτότοκο παιδί που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει την απόλυτη αφοσίωση και φροντίδα των γονιών του και όλου του περιβάλλοντος, ο ερχομός του δεύτερου παιδιού είναι αρκετά επώδυνος. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, διότι πολλές φορές και το δευτερότοκο παιδάκι μπορεί να εκδηλώσει έντονα συναισθήματα ζήλιας προς το μεγαλύτερο αδελφάκι του.

Παρ’ όλα αυτά η ζήλια – παρά την όποια προετοιμασία -είναι δεδομένο συναίσθημα που θα αισθανθεί το πρωτότοκο παιδάκι. Από μελέτες φαίνεται ότι τα παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας και τα παιδιά του ιδίου φύλου έχουν μεγαλύτερη αντιζηλία μεταξύ τους απ΄ ότι τα παιδιά του αντίθετου φύλου και αυτά που έχουν διαφορά μεταξύ τους μεγαλύτερη από 3-4 χρόνια.

Φυσικά αυτό δεν προεξοφλεί τις πρώτες αντιδράσεις τους στη θέα του νέου μωρού.

Υπάρχουν παιδιά που συγκινούνται και κλαίνε από τη χαρά τους και άλλα που αρνούνται να πάρουν αγκαλιά το μωρό, κλαίνε γιατί δεν το θέλουν ή ζητούν να το …επιστρέψουν.

Δείτε όλες τις υπέροχες αντιδράσεις τους στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: Mothersblog.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ