“Μύλος” με το VAR. “Καμία ανάμειξη με τις αποφάσεις” λέει η Nova

Η απόφαση του διαιτητή Κουμπαράκη εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο ματς με τον Ολυμπιακό έχει ξεσπάσει σάλο από την πρώτη μέρα κιόλας, της χρήσης του VAR στην Ελλάδα, με τη Nova να ξεκαθαρίζει πάντως, ότι εκείνη δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία του συστήματος.

Με μπάχαλο ξεκίνησε η χρήση του VAR στην Ελλάδα, αφού μετά τα… σουβλάκια στη Λαμία, υπήρξαν φωνές και για αλλοίωση αποτελέσματος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι ευθύνες έχουν ήδη γίνει… μπαλάκι, μεταξύ των διαιτητών και η Nova έσπευσε να «αποσύρει» την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, από οποιαδήποτε συζήτηση περί διαιτητικών αποφάσεων. Όπως εξηγούσαν από το συνδρομητικό κανάλι, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ του δικού της VAN και των διαιτητών της αναμέτρησης, ενώ η εικόνα είναι συγκεκριμένη και ότι βλέπουν οι τηλεθεατές, έχουν τη δυνατότητα να δουν και στο VAR. Nova: «Αυτά ισχύουν για το VAR»

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη της Nova σχολιάζοντας δημοσιεύματα που την εμπλέκουν στην λειτουργία του νεοεισαχθέντος θεσμού του Video Assistant Referee (VAR) σχολίαζαν τα παρακάτω:

«Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου

Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες για καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων της διαιτησίας, χωρίς οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού και η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της για την προάσπιση της εταιρικής της αξίας και φήμης».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ