Capital controls: O Μητσοτάκης ανακοινώνει την πλήρη άρση τους


Capital controls: Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 2.30 το μεσημέρι στη Βουλή και θα κάνει παρέμβαση κατά την οποία θα ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls, διακινούνται την τελευταία ώρα.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα που έχει εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας έχουν εισηγηθεί θετικά για την άρση και των τελευταίων περιορισμών, καθώς επιβεβαιώθηκε η συνεχιζόμενη αύξηση των καταθέσεων.

Μάλιστα, στην Κεντρική Τράπεζα ευελπιστούν ότι οι καταθέσεις θα αυξηθούν, καθώς θα ενισχυθεί η βεβαιότητα για το μέλλον της χώρας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει, στο σύνολό τους, ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για την πλήρη άρση των περιορισμών.

Η πλήρη άρση των capital controls έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης σε επενδυτική βαθμίδα κάτι που εμποδίζεται αυτή τη στιγμή από την ύπαρξη των κεφαλαιακών περιορισμών.

Επιπλέον όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας αλλά θα της επιτρέψει να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ