Μπολσονάρο σε Μακρόν: Δεν είναι αποικία ο Αμαζόνιος


Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο πως έχει «αποικιοκρατική νοοτροπία» με τις «ανάρμοστες» επιθέσεις του.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως ένας πρόεδρος, ο Μακρόν, εξαπολύει ανάρμοστες και αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον της Αμαζονίας, ούτε ότι κρύβει τις προθέσεις του πίσω από την ιδέα μιας “συμμαχίας”των χωρών της G7 προκειμένου να ‘σώσουν’ την Αμαζονία, σαν να ήταν αποικία», έγραψε ο Μπολσονάρο στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Άλλοι αρχηγοί κρατών έχουν δείξει αλληλεγγύη με τη Βραζιλία», συνεχίσει το ακροδεξιός πρόεδρος σε ένα άλλο tweet, «ο σεβασμός της κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας είναι το ελάχιστο που μπορεί κανείς να περιμένει σε έναν πολιτισμένο κόσμο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σάο Πάολο πως η οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζόνιου είναι καλοδεχούμενη.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον βραζιλιάνικο όμιλο ακινήτων Secovi, ο Σάλες είπε πως «μια σειρά παράλογων και δημαγωγικών δημοσίων πολιτικών» προηγούμενων κυβερνήσεων φέρουν την ευθύνη για τις δασικές πυρκαγιές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ