Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν που δηλώνει αθώος


Ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη σχετικά με τις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο.

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν, του πρώην παντοδύναμου παραγωγού του Χόλιγουντ που επρόκειτο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αναβλήθηκε για τις 6 Ιανουαρίου 2020. Και αυτό ώστε να δοθεί χρόνος στους συνηγόρους του συνιδρυτή των στούντιο Miramax και της εταιρείας The Weinstein Company να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του.

Στην ερώτηση του δικαστή Τζέιμς Μπερκ αν θέλει να προχωρήσει η δίκη του, ο Γουάινστιν γέλασε και απάντησε: «Όχι πραγματικά».

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άσκησε νέα δίωξη στον παραγωγό, χωρίς να αποκαλύψει την κατηγορία. Ο 67χρονος Γουάινστιν, που ανέκαθεν υποστήριζε ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις του ήταν πάντα συναινετικές, κατηγορείται από περισσότερες από 80 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και πολλές διάσημες, για παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό.

Οπως ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η νέα δίωξη που του ασκήθηκε έχει ως στόχο να μπορέσει να καταθέσει στη δίκη του η ηθοποιός Αναμπέλα Σιόρα που έγινε γνωστή από τη σειρά The Sopranos. Τον Οκτώβριο του 2017, σε ένα άρθρο στο περιοδικό New Yorker, η ηθοποιός κατηγορούσε τον Γουάινστιν ότι τη βίασε το 1993 στο σπίτι της στο Μανχάταν.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση εξήγησε ότι η Σιόρα ενημέρωσε πολύ αργά τις αρχές και το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί. Ζήτησε όμως από τον δικαστή να δεχτεί να καταθέσει η Σιόρα ως μάρτυρας στη δίκη του παραγωγού. Ο Τζέιμς Μπερκ απέρριψε το αίτημα, με το αιτιολογικό ότι η ηθοποιός δεν είχε καταθέσει προηγουμένως στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως επιτάσσει η αμερικανική νομοθεσία.

Με την άσκηση νέας δίωξης, η εισαγγελέας ελπίζει ότι θα πάρει το «πράσινο φως» για να καταθέσει η Σιόρα σε βάρος του Γουάινστιν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ