Τι λέει η αντιπολίτευση για την πλήρη κατάργηση των Capital Controls


Την πλήρη κατάργηση των capital controls σχολίασε η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Ευκλείδη Τσακαλώτου κάνει λόγο για το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την πλήρη άρση των Capital Controls τονίζοντας πως ήταν ένα μέτρο προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί. Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές της πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν.

Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.«Μας λέτε για τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση, εσείς που λέγατε βάστα γερά Γερούν»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του οποίου επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, επέκρινε τη ΝΔ ότι «εργάστηκε σκληρά» για να έρθουν τα capital controls, λέγοντας πως  μας χαροποιεί να αναφέρεστε στον ανένδοτο αγώνα που δώσαμε για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μειωθεί ο ΦΠΑ και να μην έχουμε 100% προπληρωμή φόρου κι έρχεστε και μας λέτε για τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση, εσείς που λέγατε βάστα γερά Γερούν». Και έκρουσε τον κώδωνα ότι έρχεται τεράστια οικονομική ύφεση και λαίλαπα.«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο τραπεζικό μας σύστημα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών , πιστεύω ότι έχει εξετάσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο τραπεζικό μας σύστημα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας είπε δεικτικά ότι «τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι… δεν υπάρχουν κουτάλια... δεν υπάρχουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς…»

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ