Μακρόν: Ο Τζόνσον «ίσως παίζει πόκερ» με το Brexit

Brexit: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να «παίζει πόκερ» απαιτώντας να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκρινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ίσως παίζει πόκερ. Είναι ευφυής. Είχα μια καλή συζήτηση μαζί του. Θέλει να απλοποιηθούν τα πράγματα στα ιρλανδικά σύνορα», ανέφερε ο Μακρόν μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Όμως, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, οι απαιτήσεις του Τζόνσον συνεπάγονται ότι αγαθά που δεν συμμορφώνονται προς τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς θα μπορούσαν να εισάγονται στην ενιαία αγορά της ΕΕ μέσω Βρετανίας. «Αυτό θέλει. Και αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε», τόνισε.

Τεχνικής φύσης τροποποιήσεις, οι οποίες δεν μεταβάλλουν στην ουσία της τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η προκάτοχος του Τζόνσον στο τιμόνι των Συντηρητικών και στη Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι, θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές από τις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε ο Μακρόν. Ωστόσο εάν το Λονδίνο επιλέξει εντέλει την αποχώρηση χωρίς συμφωνία, «είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Αυτό «θα είναι δύσκολο» και «δεν θα είναι καλό» για καμία πλευρά, προειδοποίησε.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ