ΣΥΡΙΖΑ: “Ψάχνεται”… γενικώς. ΜΜΕ, Σκουρλέτης και… υποχρεώσεις.


Στην επόμενη μέρα της εκλογικής ήττας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βρει τα «πατήματά» του.
Δεύτερη μέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας για το συνέδριο και το μέλλον του κόμματος.
Τα νέα μέλη, οι επιθέσεις εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη και ο απολογισμός του τι έκανε και τι… δεν έκανε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ.
Μοιράζεται επιστολή… υπενθύμισης σε όλους τους βουλευτές, μετά την άρνηση κάποιων να «παραχωρήσουν» τους συνεργάτες τους στο κόμμα.

Σήμερα, Τετάρτη 28.08.2019, αναμένεται να συζητηθούν τα πολιτικά θέματα τα οποία διχάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδριάζει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο του κόμματος, οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Γραμματέα αλλά και το πώς θα γίνει η εγγραφή νέων μελών αναμένεται να συζητήσουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό χωρίς συγκρούσεις και υπονοούμενα ενώ σχεδόν όλα τα στελέχη έθεσαν το θέμα του καλύτερου συντονισμού της Κοινοβουλευτικής ομάδας με το κόμμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπεροπλία που έχει η κυβέρνηση στα θέματα της επικοινωνίας. Φάκελος… ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα περισσότερα στελέχη στην ομιλία τους επεσήμαναν το γεγονός ότι η κυβέρνηση στα θέματα της επικοινωνίας έχει ρίξει όλες της, τις δυνάμεις ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνονται αρρυθμίες στην άμεση αντίδραση των τομεαρχών στα θέματα της επικαιρότητας.

Με αφορμή αυτό το θέμα να επισημάνουμε πάντως ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονος προβληματισμός στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς διαπίστωσαν ότι ελάχιστα από τα ΜΜΕ είναι φιλικά προς αυτούς. Όπως έλεγαν μάλιστα κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν είναι δυνατόν τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να μη κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες σχέσεις εμπιστοσύνης με εκδότες ή επιχειρηματίες του τύπου.Τσίπρας, Θάνου και… λίστα υποχρεώσεων!

Χθες πάντως η Κουμουνδούρου κράτησε ψηλά το θέμα των προσφύγων αλλά και το ζήτημα της αποπομπής της Πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου. Κυριάκος καλεί… Αλέξη! Προτάσεις και συναίνεση ζητά η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρινόμενος στο αίτημα της κ. Θάνου συναντήθηκε χθες μαζί της και συζήτησε όλες τις πτυχές του θέματος. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας μάλιστα την στάση της ΝΔ έλεγαν ότι «Πίσω από την προσπάθεια πηγών της ΝΔ να παρουσιάσουν την κα Θάνου ως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ψήφισε μόνη της τις προτάσεις της για την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τις στήριξε. Από τη δήθεν αποκομματικοποίηση με λίγα λόγια φθάσαμε στους κομματικούς εγκάθετους.

Όπως επίσης η ΝΔ δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να παραγράψει το γεγονός ότι η κα Θάνου είχε τύχει ευρύτερης διακομματικής στήριξης όταν είχε
προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή ανταγωνισμού».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα ετοιμάζει σχετικά με την ψήφο των ομογενών. Χαρακτήρισε μάλιστα το σχέδιο της κυβέρνησης «πραξικοπηματικού χαρακτήρα επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και της βούλησης των Ελλήνων πολιτών» και εξέφρασε την ελπίδα «ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και δεν θα κάνει ένα τέτοιο επικίνδυνο άλμα στο κενό». ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε ακόμα να αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα αφορά τις υποχρεώσεις έναντι του κόμματος. Με αυτή την επιστολή θα υπενθυμίζεται σε όλους ότι το κόμμα μπορεί να «αποσπάσει» τον δεύτερο επιστημονικό συνεργάτη που διαθέτει κάθε βουλευτής για τις δικές του ανάγκες. Η αναφορά αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς κάποιοι από τους νεοκλεγέντες βουλευτές αρνήθηκαν να παραχωρήσουν στο κόμμα τους συνεργάτες τους.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ