Έρχεται η υπηρεσία e-καταναλωτής: Μέσω κινητού ενημέρωση για τις τιμές σε προϊοντα και καύσιμα


Από τα κινητά τους τηλέφωνα θα ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις τιμές βασικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ αλλά και των πρατηρίων καυσίμων, μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί μέσω ψηφιακής εφαρμογής που έχει σχεδιάσει το υπουργείο, η οποία επονομάζεται e-καταναλωτής και θα αντικαταστήσει το «παρατηρητήριο τιμών».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά οι τιμές λιανικής αγαθών και τροφίμων και καυσίμων.

Η πλατφόρμα αυτή θα καταλήγει σε application μέσω της οποίας οι καταναλωτές που θα την ενεργοποιήσουν θα «εντοπίζονται» και θα ενημερώνονται για τις τιμές των σούπερ μάρκετ και των καυσίμων στην περιοχή που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Η νέα υπηρεσία αναμένεται να παρουσιαστεί από το υπουργείο στη διάρκεια της ΔΕΘ, ώστε έως το τέλος του έτους να τεθεί σε εφαρμογή.

Ανακοινώθηκε στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με στόχο την ένταση του ανταγωνισμού στο λιανεμπόριο και της μείωσης των τιμών, μέσω της χρήσης των ανοικτών δεδομένων.

Στα καύσιμα

Το ίδιο θα ισχύει και για τα πρατήρια καυσίμων, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις τιμές των καυσίμων στην περιοχή που βρίσκεται.

Αυτή τη στιγμή οι τιμές των καυσίμων δημοσιοποιούνται καθημερινά, πλην όμως οι καταναλωτές θα πρέπει να επισκεφτούν το σχετικό παρατηρητήριο τιμών (http://www.fuelprices.gr) και να αναζητήσουν από μόνοι τις τιμές των πρατηρίων στην περιοχή που βρίσκονται.

Με το νέο σύστημα, πλέον, οι τιμές θα των καυσίμων, θα φθάνουν χωρίς κάποια αναζήτηση στην οθόνη του κινητού.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των λιανεμπόρων προς όφελος του καταναλωτή και επισημαίνεται ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μείωση των τιμών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ