Brexit: Η αντιπολίτευση ζητά από τον Τζόνσον να ανοίξει τη Βουλή


«Αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση που έστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον του ζητούν είτε να ανακαλέσει την απόφασή του, ή να την θέσει ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ηγέτες του Εργατικού κόμματος, του Εθνικού κόμματος Σκωτίας, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Κόμματος της Ουαλίας, της Ανεξάρτητης Ομάδας για Αλλαγή και των Πρασίνων. «Η άποψή μας είναι ότι η πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν υποστηρίζει αυτή την αναστολή και ζητούμε από τον πρωθυπουργό να αναστρέψει την απόφασή του άμεσα, ή να επιτρέψει στους βουλευτές να ψηφίσουν για το κατά πόσο θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο», γράφουν στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, αφού καταδικάζουν ως «αντιδημοκρατικές» τις ενέργειες του Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εντολή από τον λαό για ένα καταστροφικό Brexit χωρίς συμφωνία και ότι ο πρωθυπουργός κλείνει το κοινοβούλιο με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τους βουλευτές να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. «Οι ψηφοφόροι στερούνται της ευκαιρίας, διά των αντιπροσώπων τους, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να λογοδοτεί, να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει νομική βάση για οποιαδήποτε ενέργεια δρομολογείται», καταλήγουν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ