ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ: «Θα δουλέψουμε ενωμένοι, με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών»


Την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, με τον πολίτη πρωταγωνιστή, διαμήνυσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας του και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Την τελετή χαιρέτισε ο υπ. Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ο Γ. Πατούλης αποτελεί εγγύηση για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι έχει αποδείξει με το έργο του ότι ξέρει να διοικεί με ενότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα. Ακολούθως ο υπ. Εσωτερικών, τέλεσε τον πολιτικό όρκο.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά σε τελετή ορκωμοσίας Περιφερειακής Αρχής, δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο, επιλογή που αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητα του νέου Περιφερειάρχη είναι ο δημοκρατικός διάλογος, η σύνθεση και η συνεργασία.

Από το κατάμεστο περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων της εκκλησίας, θεσμικών φορέων, πρυτανικών αρχών, ξένων πρεσβευτών, επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή.

«Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θα συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο»

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή, της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή να πραγματοποιηθεί η τελετή σ΄ένα χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε και πρόσθεσε πως αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής ,χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

«Επειδή ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας,να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής, στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων», τόνισε.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν μικροπαραταξιακές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, προχωρώντας αταλάντευτα στο πρόγραμμα που παρουσίασε στους πολίτες της Αττικής.

Επικαλούμενος και τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ημέρα που έλαβε τέλος ο αδελφοκτόνος εμφύλιος που αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους, τόνισε πως «είναι μια μέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους πόσο μπορεί να βλάψει τον τόπο ο διχασμός και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δεξιούς , αριστερούς και κεντρώους».

Πρόκειται για ένα διαχωρισμό που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον κομματικά οφέλη και τροφοδοτεί με δύναμη, τους κήρυκες του λαϊκισμού σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως δυστυχώς ακόμα «δεν έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τη μέγγενη του λαϊκισμού, που ταλαιπωρεί την Πατρίδα μας αλλά και την Αττική».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως πυξίδα για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ο ουσιαστικός διάλογος, η ενότητα, η συναίνεση και η συνεργασία, με προτεραιότητα τον πολίτη της Αττικής.

«Πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμά μας, γι αυτό θέλουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα διασφαλίζουν στους πολίτες της ασφάλεια κι ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Θα δίνουν ευκαιρίες και δυνατότητες να εργάζονται και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς για τη διαβίωσή τους αμοιβές. Θα αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία ,σε κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής .Θα δίνουν έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, κυρίως μέσω της  πρόληψης κι ενημέρωσης.

Και προτεραιότητα στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, απλώνοντας ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ