Ονδούρα: Δολοφονήθηκε οικολόγος που αγωνιζόταν να εμποδίσει την ανέγερση υδροηλεκτρικού φράγματος


Οικολόγος ακτιβιστής ο οποίος αγωνιζόταν για να αποτραπεί η ανέγερση υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ονδούρα δολοφονήθηκε με τη χρήση πυροβόλου όπλου, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα, 45 ετών, «δολοφονήθηκε με σφαίρες την Τετάρτη στην περιοχή Αγουάν», που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συντονίστρια της Επιτροπής Γονέων Φυλακισθέντων και Εξαφανισθέντων στην Ονδούρα (COFADEH), η Μπέρθα Ολίβα.

Το έγκλημα αποτελεί «μια επιπλέον απόδειξη για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υπερασπιστές της γης, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα, στηλίτευσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Μπέρθα Ολίβα, ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα αγωνιζόταν εναντίον της ανέγερσης υδροηλεκτρικού φράγματος στον ποταμό Γουαπινόλ, στην Αγουάν.

Ο θάνατος του ακτιβιστή επιβεβαιώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και από το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ονδούρας.

Τον Μάρτιο του 2016 η Μπέρτα Κάσερες, διάσημη οικολόγος αγωνίστρια, δολοφονήθηκε διότι εναντιωνόταν στην κατασκευή άλλου υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ονδούρα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ