ΠΑΟΚ – Κυριάκος: “Έγινε πισωγύρισμα αλλά…”

Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Κυριάκος Κυριάκος κατέγραψε κάποια συμπεράσματα για το τι σημαίνει –αγωνιστικά και οικονομικά- ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Europa League.

«Έγινε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην εξέλιξη της ομάδας που βελτιώνεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά τα στραβοπατήματα σε καθυστερούν, δε σε ανακόπτουν», αναφέρει μεταξύ άλλων. Όσα αναφέρει ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ

Λίγο περισσότερο αποστασιοποιημένα πια, αλλά και με νωπή εμπειρία τέτοιων βραδιών, που εύκολα ισοπεδώνονται τα πάντα εγώ έβγαλα κάποια ποδοσφαιρικά συμπεράσματα.
1. Ο ΠΑΟΚ για να σβήσει 3 κακές ευρωπαϊκές σεζόν θα χρειαστεί συνεχόμενες υπερβάσεις, που του πάνε περισσότερο από τις Βίντι και τις Σλόβαν.
2. Προς τιμήν του ο νυν προπονητής δεν πήγε στην ασφάλεια των μη αλλαγών. Ακόμη και ο πιο επιτυχημένος ΠΑΟΚ όλων των εποχών ήθελε αλλαγή για να μη γίνει προβλέψιμος. Το ρίσκο του δεν βγαίνει ακόμη αλλά πιστεύω θα βγει. Η ομάδα έχει διακριτό τρόπο ανάπτυξης και αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση.
3. Οι μεταγραφές δεν είναι καθόλου κακές. Ο Ροντρίγκο μου άρεσε πολύ στην πρώτη του κανονική εμφάνιση (αναμενόμενο να χρειάζεται πιο πολλά χλμ στο κοντέρ) και ο Αουγκούστο μου δείχνει αντιστρόφως ανάλογη ποδοσφαιρική ωριμότητα σε σχέση με την ηλικία του.
4. Το πιο σύνθετο κομμάτι είναι η ομάδα να συνηθίσει να παίζει πια με αμυντικό εξάρι. Ο Εσίτι δεν πατάει στις δυο περιοχές και δεν ξέρω αν είναι ο παίκτης που προλαβαίνει να καλύψει μόνος του όλο το χώρο ευθύνης του. Ένας τέτοιος παίκτης ή θα πρέπει να είναι σούπερ σκούπα, ή θα πρέπει να μπορεί να συμμετάσχει στην ανάπτυξη.
5. Τα νοκ άουτ παιχνίδια του καλοκαιριού είναι ρουλέτα. Δεν λένε πάντα την αλήθεια για την ποιότητα και την δυναμική των ομάδων όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα στη χρονιά.
6. Με ένα ματς την εβδομάδα ο νέος προπονητής έχει το χρόνο να δουλέψει τέλεια το κάθε ματς, αλλά δεν έχει παιχνίδια για να ικανοποιήσει όλους τους παίκτες. Το ρόστερ πρέπει να μικρύνει γιατί μπορεί να γίνει ατομική βόμβα.
7. Έγινε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην εξέλιξη της ομάδας που βελτιώνεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά τα στραβοπατήματα σε καθυστερούν, δε σε ανακόπτουν. Θεωρώ δεδομένο και αντρίκειο ότι η πρώτη πραγματικά μεγάλη αποτυχία της τριετίας θα συγχωρεθεί στην ομάδα από τους οπαδούς και η συσπείρωση δεν θα διαταραχθεί.
8. Μπορώ να διαβεβαιώσω όποιον είναι αγριεμένος, πως οι πιο αγριεμένοι σήμερα βρίσκονται στα αποδυτήρια και το ξενοδοχείο. Να τους ηρεμήσουμε πρέπει, όχι να τους αγχώσουμε.
9. Ακόμη δε μου βγαίνει να αφήσω τον εκνευρισμό μου να εκφραστεί. Να δεις που μας άφησαν κουσούρι τα 20 χρόνια στην ομάδα!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ