Πέθανε το 9χρονο κορίτσι από το Κονγκό που διαγνώστηκε με Έμπολα

Πέθανε σήμερα το πρωί στην Ουγκάντα ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο καταγόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και διαγνώστηκε χθες Πέμπτη θετικό στον ιό Έμπολα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

«Πέθανε περίπου στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Γιούσουφ Μπασέκα διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κασέσε στη νοτιοδυτική Ουγκάντα.

Το 9χρονο κοριτσάκι πέρασε μαζί με τη μητέρα του τα σύνορα από τη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου η ασθένεια έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, αδυναμία, εξάνθημα και ανεξήγητη αιμορραγία από το στόμα. Από τις αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπασχε από Έμπολα. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι η 9χρονη δεν έχει έλθει σε επαφή με κανέναν στην Ουγκάντα.

Το νέο κρούσμα εντείνει τους φόβους για επέκταση της επιδημίας στις όμορες χώρες της ΛΔ του Κονγκό. Τον Ιούνιο, δύο άνθρωποι πέθαναν στην Ουγκάντα ενώ ένας τρίτος πέθανε αφού στάλθηκε πίσω στη χώρα του. Και οι τρεις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που είχαν πάει στην Ουγκάντα για να επισκεφθούν συγγενείς τους.

Αρκετές φορές έχουν εμφανιστεί κρούσματα του Έμπολα στην Ουγκάντα τα τελευταία χρόνια, όμως οι θάνατοι είναι σχετικά λίγοι, χάρη στη έγκαιρη διάγνωση και έναν μηχανισμό ταχείας ανταπόκρισης.

Το υπουργείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι μια ομάδα ταχείας ανταπόκρισης στάλθηκε στην περιφέρεια Κασέσε, 470 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα, για να βοηθήσει στη διαχείριση των κρουσμάτων, να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη και να προχωρήσει σε εμβολιασμούς.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ