ΗΠΑ: Σε συναγερμό η Φλόριντα για τον τυφώνα «τέρας» Ντόριαν


Σε συναγερμό είναι όλες οι περιοχές της Φλόριντα καθώς η πολιτεία των ΗΠΑ αναμένει έναν τυφώνα ο οποίος ενδέχεται να είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Ο τυφώνας Ντόριαν, που αυτή την ώρα είναι καταιγίδα κατηγορίας 3, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα κατηγορίας 4 ή 5, συνοδευόμενος από ισχυρές ριπές ανέμων που θα φτάνουν τα 209 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του CNNi.

Εάν οι εφιαλτικές προβλέψεις των ειδικών επιβεβαιωθούν, τότε επρόκειται για την πιο μεγάλη καταιγίδα που έχει χτυπήσει τις ακτές της Φλόριντα από την εποχή που ο κυκλώνας Άντριου έκανε το καταστροφικό πέρασμά του το 1992. Τότε, 26 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, 23 στις ΗΠΑ και 3 στις Μπαχάμες.

Οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί. Σύμφωνα με το CBS, σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για εφόδια γιατί είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, πλημμυρών και ανέμων.

Παράλληλα, οι Αρχές της πολιτείας έχουν εκατοντάδες συσκευασμένα μπουκάλια νερό, ενώ ετοιμάζουν και γεύματα.

Μάλιστα, και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε βίντεο στο Twitter όπου ενημερώνει τους πολίτες ζητώντας τους να είναι σε επιφυλακή και χαρακτηρίζοντας τον τυφώνα «τέρας».

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επί ποδός, ενώ ο πλανητάρχης δεν αποκλείει να απαιτηθεί η εκκένωση περιοχών.

Οι άνεμοι, κατά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα είναι πολύ ισχυροί και πολλοί φοβούνται πως ο τυφώνας θα είναι ακόμη μεγαλύτερος και από τον Άντριου.

Μάλιστα, στις Μπαχάμες, οι οποίες -επίσης- θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία, ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποιεί τους κατοίκους να μην κάνουν ανόητες κινήσεις και θέσουν σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τους συμπολίτες τους, με το να προσπαθήσουν να βγουν έξω.

Όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τη φύση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ