Ο Μάικλ Τζόρνταν μπαίνει στα esports


Το πρώτο του βήμα στη βιομηχανία των esports, που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, κάνει ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο θρύλος του NBA και ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς αποτελεί μέλος του επενδυτικού ομίλου που ενισχύει με 26 εκατ. δολάρια την AXiomatic Gaming, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας επαγγελματικού gaming Team Liquid.

Η AXiomatic σχηματίστηκε το 2015 με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη βιομηχανία των esports, όπου επαγγελματίες παίχτες βιντεοπαιχνιδιών διαγωνίζονται για χρηματικά έπαθλα μπροστά σε συχνά τεράστιο κοινό. Την επόμενη χρονιά απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Team Liquid – επιχείρηση που σήμερα αξίζει περίπου 200 εκατ. δολάρια σύμφωνα με αξιολόγηση του Forbes, η τρίτη μεγαλύτερη στο χώρο των esports. H AXiomatic έχει επίσης επενδύσει στην εταιρεία Gamer Sensei που προπονεί παίχτες και στη Super League Gaming που διοργανώνει τουρνουά.

Αν και τα μεγέθη στα esports παραμένουν μικρότερα σε σχέση με τα παραδοσιακά σπορ, αναμένεται να έχουν φέτος έσοδα 906 εκατ. δολαρίων. Η Team Liquid ήταν από τις πρώτες εταιρείες στο χώρο ξεκινώντας πριν από δύο δεκαετίες από τη Νότια Κορέα, όπου η δημοτικότητα των διαγωνισμών στο παιχνίδι «StarCraft» μετέτρεψε τους gamers σε καλοπληρωμένες διασημότητες. Τα τελευταία χρόνια τα esports έχουν εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και αλλού, γεμίζοντας γήπεδα όπως το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, που αποσύρθηκε οριστικά από το μπάσκετ το 2003, έχει επίσης επενδύσει στην εταιρεία αθλητικών δεδομένων Sportradar, τη startup προσλήψεων Ginger και την κατασκευάστρια ακουστικών Muzik. Στην Axiomatic έχει επίσης επενδύσει ένας ακόμη θρύλος του NBA, ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ