Ρωσία: Έτοιμη για διάλογο με την Κρατική Δούμα η Deutsche Welle


Ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Πέτερ Λίμπουργκ δήλωσε πως είναι έτοιμος για διάλογο με την Κρατική Δούμα στη Ρωσία.

Η συζήτηση με την επιτροπή της Κρατικής Δούμας θα διεξαχθεί αναφορικά με την έρευνα που διεξάγεται στη Ρωσία για τυχόν εξωτερικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Ρωσία: Απειλεί με απέλαση τους ανταποκριτές της Deutche Welle

Ο Λίμπουργκ χαρακτήρισε ως «εντελώς παράλογο» τον ισχυρισμό ότι το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο παραβίασε την νομοθεσία στη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος της γενικής διεύθυνσης της Deutsche Welle Γιοχάνες Χόφμαν αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα για τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις στη Ρωσία.

Ο Χόφμαν, με επιστολή του, κάλεσε τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Κρατικής Δούμας που ερευνά τέτοιου είδους παρεμβάσεις Βασίλι Πισκαριόφ, να επισκεφθεί την Βόνη ή το Βερολίνο «για να συζητήσουν λεπτομερώς το ζήτημα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πισκαριόφ δήλωσε ότι η επιτροπή κάλεσε τον διευθυντή του γραφείου της Deutsche Welle στην Μόσχα Γιούρι Ρεσέτο να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της επιτροπής της Κρατικής Δούμας , αλλά όπως είπε «κρίνοντας συνολικά αυτό δεν του το επέτρεψαν οι ανώτεροι του».

Ο Πέτερ Λίμπουργκ πάντως κατέστησε σαφές ότι η Deutsche Welle δεν θα επιτρέψει να την εκβιάζουν, ενώ η απειλή να αφαιρεθούν οι διαπιστεύσεις, δείχνει τον χαρακτήρα της πρόσκλησης που έγινε, γεγονός «που δεν συνιστά τον σωστό τρόπο για την ανταλλαγή απόψεων».

Πηγές : TASS,Kommersant. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ