Νέο «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Δύο συλλήψεις


Δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου (07/08), σε νέα αστυνομική επιχείρηση στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την αντιμετώπιση της εμπορίας λαθραίων τσιγάρων και της διακίνησης ναρκωτικών.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.077 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Παράλληλα, από την οδό Αντωνιάδου, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης 18 άτομα και εξετάζεται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ειδική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων και το πρωί της Παρασκευής (06/09) κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις άνδρες. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.457 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση. Είχε προηγηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των τριών αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση κι εμπορία των λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιχείρηση «σκούπα» και στα Εξάρχεια – Δέκα προσαγωγές για ναρκωτικά

Επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και στην Πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (03/09) από Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και με συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν δέκα αλλοδαποί, η εμπλοκή των οποίων στη διακίνηση ναρκωτικών εξετάζεται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ