Brexit: Τον… χαβά του ο Μπόρις Τζόνσον – Ψάχνει άλλους τρόπους για να αποτρέψει την αναβολή


Μπορεί η Βουλή των Κοινοτήτων και η Βουλή των Λόρδων να βάζουν «απαγορευτικό» σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον καταρτίζει σχεδιασμούς για να αποκλειστεί νομικά κάθε αναβολή της εξόδους από την Ε.Ε.

Κορυφαίοι σύμβουλοι του επικεφαλής των Συντηρητικών και της κυβέρνησης συμμετείχαν χθες Κυριακή σε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για να αντικρουστεί η προσπάθεια μελών του κοινοβουλίου να αναβληθεί για τρεις μήνες το Brexit.

Ένα από τα υπό εξέταση κυβερνητικά σχέδια προβλέπει ότι ο Τζόνσον θα συνοδεύσει το αίτημα για την αναβολή της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας με επιστολή στην οποία θα διευκρινίζει πως η κυβέρνησή του δεν θέλει η αποχώρηση να καθυστερήσει πέραν της 31ης Οκτωβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα. «Έχουν προετοιμαστεί οι τράπεζες»

Την ίδια ώρα η Τράπεζα της Αγγλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Άλεξ Μπρέιζιερ, εκτελεστικός διευθυντής της ΤτΑ αρμόδιος για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην εφημερίδα The Times.

«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα συντριβεί αφού αποχωρήσουμε από την ΕΕ», διαβεβαίωσε ο Μπρέιζιερ την εφημερίδα, ενώ σημείωσε επίσης ότι η επικείμενη αντικατάσταση του διοικητή του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος δεν πρόκειται να την εκτροχιάσει και να πολιτικοποιήσει τον ρόλο του [1].

Ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΑ Μαρκ Κάρνι ολοκληρώνει τη θητεία του στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020. Ο αντικαταστάτης του αναμένεται να ονομαστεί επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ