Το συζυγικό τελεσίγραφο στον αδερφό του Μπόρις Τζόνσον: Ή αυτός ή εγώ.


Η είδηση πως ο Τζο Τζόνσον, αδερφός του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, από την κυβέρνηση προκάλεσε σάλο. Το ίδιο, ίσως και ακόμη περισσότερο, προκαλούν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο που προηγήθηκε.

Όταν ο Τζο Τζόνσον δηλώνοντας πως πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αφοσίωση στην οικογένεια και την αφοσίωση στο καλό της Βρετανίας. Κανείς βέβαια δεν φανταζόταν πως ο αδερφός του Μπόρις Τζόνσον είχε πάρει ένα τελεσίγραφο προκειμένου να παραιτηθεί. Ένα τελεσίγραφο από τη σύζυγό του, Αμέλια Τζέντλμαν. Brexit: Τον… χαβά του ο Μπόρις Τζόνσον – Ψάχνει άλλους τρόπους για…

«Ή εγώ ή ο Μπόρις» φέρεται να είπε η Αμέλια στον Τζο Τζόνσον. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, επικαλούμενη πηγές κοντά στην οικογένεια.

Η σύζυγος του Τζο Τζόνσον και μητέρα των δυο παιδιών του, είναι δημοσιογράφος του Guardian αλλά και μέλος του Εργατικού κόμματος και συχνά, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, επιτίθεται στη βρετανική κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα με τους μετανάστες.

Πέρα από τις πολιτικές της απόψεις, η Αμέλια Τζεντλμαν έχει κι άλλους λόγους να… σιχαίνεται τον Μπόρις Τζόνσον: έχει εξαιρετική σχέση με την πρώην σύζυγο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μαρίνα Γουίλερ. Πηγές κοντά στη σύζυγο του Τζο Τζόνσον ανέφεραν πως «μισούσε (σ.σ. η Αμέλια) όταν η αγαπημένη της κουνιάδα περνούσε δύσκολα εξαιτίας του Μπόρις Τζόνσον. Όταν η Μαρίνα βρισκόταν στην ανάρρωση μετά από δυο εγχειρήσεις για καρκίνο στη μήτρα, ο Μπόρις «σαλιάριζε» με την Κάρι Σίμονς. Δεν της άρεσε και έκανε δύσκολη τη ζωή του Τζο γι’ αυτό».Φωτογραφία Reuters

Μια άλλη πηγή υποστήριξε πως οι Τζόνσον ήταν ανέκαθεν μια διχασμένη, πολιτικά, οικογένεια και «η Αμέλια αποφάσισε πως δεν μπορεί να το δέχεται άλλο».

«Το να βλέπει τον Μπόρις να ηγείται μιας κατακερματισμένης κυβέρνησης, απειλώντας να παραβιάσει το νόμο και να υπόσχεται να σύρει τη χώρα στο Brexit ή να «βρεθεί νεκρός σε χαντάκι» (σ.σ. φράση του Μπόρις Τζόνσον), ήταν υπερβολικό για εκεί. Αντιμετώπισε τον Τζο και του είπε ότι έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τον αδερφό του».

Ο Τζο Τζόνσον ήταν με τους… remainers, με εκείνους που ήθελαν παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και την περασμένη εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο της συζύγου του, αποφάσισε να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής.

Πηγή: Sun


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ