Δίκη Χρυσής Αυγής: Άρχισαν οι απολογίες για την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων – «Δεν έχω καμία σχέση»


Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα (09/09), στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάθε εμπλοκή στην επίθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή αρνήθηκε σήμερα, ο Δημ. Αγριογιάννης, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δικαιολογήσει γιατί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για την εν λόγω επίθεση.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέλος του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, λέγοντας: «Πιστεύω ότι έγινε για να ενεργοποιήσουν το θέμα. Εμάς βρήκαν και σε εμάς τα έκαναν...». Αντίστοιχα, απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, κατέθεσε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Ο κατηγορούμενος μάλιστα απέκλεισε να είπε άλλα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας κύριας Λεπενιώτη. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο…» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε…».

«Δεν είδα ποτέ τίποτα»

Απολογούμενος, ο Δημ. Αγριογιάννης υποστήριξε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι των αλιεργατών και ότι το επίμαχο βράδυ συνάντησε τυχαία έξω από ένα μαγαζί τον Κ. Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνομίλησε με τον Κ. Παπαδόπουλο, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια, και ενημερώθηκε πως το όχημα του Αν. Πανταζή δεν είχε βενζίνη και θα έπρεπε να πανε να αγοράσουν ένα μπιτόνι.

Κατηγορούμενος: Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτόνι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζήτησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πίσω για να πάμε στο τμήμα, και βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τί εγινε και μου είπε θα σου πω μετά… Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο, εγώ νόμιζα ήταν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμμία σχέση.

Πρόεδρος: Ποιοι τα έκαναν και εσφαλμένα τα απέδωσαν στην παρέα σας και εσάς; Ψάξατε να μάθετε;

Κατηγορούμενος: Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της Χ.Α. αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμμία σχέση με τη Χ.Α., εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτούς που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Μ. Ευγενικού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ