Νεκρή η Ιρανή φίλαθλος που είχε πυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας


Τραγικό τέλος. Προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα της και αυτό της κόστισε την ίδια της τη ζωή. Η 29χρονη φίλαθλος, Σαχάρ Κχονταγιάρι, πέθανε στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της

Η 29χρονη Σαχάρ Κχονταγιάρι πέθανε το βράδυ της Δευτέρας (09.09.2019) στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Η Ιρανής οπαδός είχε πυρποληθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Τεχεράνη, διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα.

Να αναφέρουμε ότι η Κχονταγιάρι είχε συλληφθεί στις 12 Μαρτίου στο γήπεδο “Αζάντι” στην Τεχεράνη, όταν βρέθηκε στις εξέδρες του –μεταμφιεσμένη σε άντρα– θέλοντας να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ). Το κράτος του Ιράν έχει απαγορεύσει την είσοδο γυναικών στα γήπεδα, λόγω της αθυροστομίας των ανδρών (!) κάτι που αναγκάζει τις ποδοσφαιρόφιλες να κάθονται μεταμφιεσμένες στην εξέδρα.

Η άτυχη Κχονταγιάρι εντοπίστηκε, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάσαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά (σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της) και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης.

Ιστορικός αγώνας το Ιράν – Βολιβία! «Άνοιξαν» το γήπεδο για τις γυναίκες [pics]

Η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία προσπάθεια να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, πληρώνοντας με τη ζωή της αντί να σιωπά ενόψει των διακρίσεων. Παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, όμως, από τις ομοσπονδίες και τους πολιτικούς, η πορεία προς το τέλος των διακρίσεων εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη μεγάλη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ