Το… αλλάζει τώρα η Ρωσία – Παραδέχεται ότι ο κατάσκοπος της CIA εργαζόταν στην προεδρία


Τελικά το Κρεμλίνο… παραδέχτηκε πως ένας ρώσος πρώην αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρεται σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ως πράκτορας της CIA στο εσωτερικό της Ρωσίας, εργαζόταν στην ρωσική προεδρική διοίκηση, όμως δεν είχε απ” ευθείας πρόσβαση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πραγματοποίησαν το 2017 μια επιχείρηση για να βγάλουν από τη Ρωσία έναν υψηλόβαθμο ρώσο αξιωματούχο που ήταν πράκτορας της CIA.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, ο αξιωματούχος αυτός μπορεί να ήταν ένας άνδρας ονόματι Όλεγκ Σμολένκοφ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Σμολένκοφ εργαζόταν στη ρωσική προεδρική διοίκηση, όμως απολύθηκε το 2016/17. «Δεν εργαζόταν σε κάποια ανώτερη θέση», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να πει αν ο Σμολένκοφ ήταν πράκτορας ή όχι, όμως δήλωσε πως τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης μοιάζουν με «μυθιστόρημα της πεντάρας». Ο Ντόναλντ Τραμπ «έκαψε» τον καλύτερο κατάσκοπο των ΗΠΑ στην Ρωσία!

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο πληροφοριοδότης ενέπλεξε επίσης άμεσα τον Πούτιν στην πειρατεία του server των mail της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, η οποία επέτρεψε να αποκαλυφθεί ένας τεράστιος όγκος μηνυμάτων που έφεραν σε δύσκολη θέση το στρατόπεδο της Κλίντον.

Ο πράκτορας που οι Αμερικανοί έβγαλαν από τη Ρωσία ήταν, σύμφωνα με τους New York Times, η πιο πολύτιμη πηγή της CIA στη Ρωσία και η φυγή του από τη χώρα εμπόδισε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Κρεμλίνου στη διάρκεια των εκλογών των μέσων της προεδρικής θητείας που έγιναν το 2018 στις ΗΠΑ καθώς και στη διάρκεια των προετοιμασιών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ